Wél op 65 met pensioen? 3 tips!

15

Jul

2020

Van de overheid mag u pas steeds later met pensioen. De wettelijke AOW-leeftijd komt in 2024 al uit op 67 jaar. Als u gewoon op uw 65e met pensioen wilt, hebben wij 3 tips voor u waardoor u eerder kunt stoppen met werken.

Wél op 65 met pensioen? 3 tips!

Tip 1: sparen

U kunt een spaarpotje (of ander vermogen) opbouwen en vanaf uw 65e daar uw levensonderhoud van betalen. Zo kunt u toch eerder met pensioen. Als u wilt weten hoe groot uw spaarpotje moet zijn, dan kunt u dat eenvoudig berekenen met de finQs app.

Tip 2: kleiner wonen (en andere besparingen)

We zijn de meeste kosten per maand kwijt aan wonen. Maar straks zijn bijvoorbeeld de kinderen het huis uit. Misschien kunt u, met net zoveel comfort als nu, straks kleiner gaan wonen. Hoe kleiner u woont, hoe meer u overhoudt.

U kunt ook aan andere besparingen denken. Misschien heeft u straks minder geld nodig voor kleding. Of is het een optie om de auto de deur uit te doen. Wat dat oplevert, kunt u ook snel en eenvoudig met de finQs app berekenen. U kunt uw uitgaven voor wonen, vervoer, boodschappen meteen vergelijken met die van andere mensen.

Tip 3: pensioen eerder laten ingaan

De meeste pensioenregelingen geven u de mogelijkheid om vanaf uw 60e met pensioen te gaan. Twee jaar eerder, stoppen op 65, kan dus ook. U krijgt dan nog geen AOW, dus uw inkomen is lager. Als u de twee tips hierboven opvolgt, is dat misschien helemaal geen probleem en merkt u daar weinig van. U kunt voor de periode van uw 65e tot 67e ook kiezen voor een hogere pensioenuitkering. Dat betaalt u zelf want het komt uit uw eigen pensioenpotje.

Tot slot

Eerder stoppen met werken kan effect hebben op de hoogte van uw inkomen na de pensioendatum. Dit komt doordat er vaak wordt gestopt met pensioenopbouw via de werkgever. Als u eerder wil stoppen met werken, dan is het belangrijk dat u een goed financieel overzicht krijgt. Dit kan met behulp van de finQ sapp. Deze app is gratis,  onafhankelijken en kunt u veilig en anoniem gebruiken!

Blue arrow icon
Homepage